«Μαραθώνιος Φρενέ» στην Αθήνα

???????????????????????????????

Δωδεκάωρος «μαραθώνιος Φρενέ» στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2014. Την ευθύνη είχε η  Παιδαγωγική Ομάδα «Σκασιαρχείο» που προωθεί στην Ελλάδα τις τεχνικές του μεγάλου γάλλου παιδαγωγού Calestin Freinet.

Από τις 9.30 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ διαλέξεις, προβολές και εργαστήρια διαδέχονταν το ένα το άλλο. Και πιο σημαντικό, οι αίθουσες που γίνονταν ήταν κατάμεστες από εκπαιδευτικούς από την Αθήνα και την επαρχία.

Εισηγήσεις έκαναν τα μέλη της ομάδας Χαράλαμπος Μπαλτάς, Γιάννης Φωτεινός, Σοφία Λάχλου, Ζωή Λώτη, Βαρβάρα Βορύλλα, Σπυρόπουλος Τρύφων, Νίκος Θεοδοσίου.

Η ημέρα έκλεισε με την προβολή στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου της εμβληματικής ταινίας του κινήματος Φρενέ, «Το Σκασιαρχείο», προσφορά του Νεανικού Πλάνου.

Η ενότητα αυτή για τις τεχνικές Φρενέ στο ελληνικό δημόσιο σχολείο είχε ενταχθεί στο τριήμερο πρόγραμμα σεμιναρίων του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

Σημείωση: Τα κείμενα των περισσότερων εισηγήσεων μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα «ΚΕΙΜΕΝΑ» αυτού του ιστότοπου. Τα υπόλοιπα θα δημοσιευτούν σταδιακά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s