Δυναμική πεντάωρη παρουσία στο «Εμπρός»

DSC09101Η μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκει σε εκπαιδευτικούς αλλά και άλλους πολίτες η δράση της παιδαγωγικής ομάδας «Σκασιαρχείο» ήταν παραπάνω από εμφανής και στην παρουσία της στο 3ο Αντιφαστιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Η πολυθεματική και δυναμική παρουσία της ομάδας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που γέμισε ασφυκτικά την άιθουσα για πάνω από πέντε ώρες  στις 28 Μαρτίου 2015.

DSC09106Η Αντιφασιστική Κίνηση Διστόμου εντυπωσίασε με την  παρουσίαση μιας βιωματικής προσέγγισης στο σχολείο για τη σφαγή του Διστόμου (1944) εμπλουτισμένης με πολλές προβολές βίντεο.

Ο δάσκαλος Χαράλαμπος Μπαλτάς παρουσίασε το λογοκριμένο αναγνωστικό “Οι φιλίες των παιδιών» (2014)» κι ο Νίκος Θεοδοσίου ταινίες που έχουν δημιουργήσει παιδιά και αποτελούν μια διεισδυτική ματιά στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας όπως η κρίση, ανεργία, ο ρατσισμός.

ΕΜΠΡΟΣ2015_1Στην προβολή παραβρέθηκαν και μίλησαν για το έργο τους οι νεαροί δημιουργοί.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους: «Ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται» (2006, 90′) του Daniel Losset που παρουσίασε ο Γιάννης Φωτεινός.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s