Το «Σκασιαρχείο» στη Λαμία

Lamia09886
Το «Σκασιαρχείο» ήταν παρών στο Σεμινάριο για την καλλιέργεια του Οπτικοακουστικού Γραμματισμού σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης του νομού Φθιώτιδας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2015 στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας.

Μια από τις εισηγήσεις είχε τίτλο «Σχολείο και κινηματογράφος: Από την Pathe baby του Σελεστέν Φρενέ ως την σημερινή εποχή της ψηφιακής εικόνας κι ήχου» και έγινε από το Νίκο Θεοδοσίου, καλλιτεχνικό διευθυντή της Camera Zizanio και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας «Το Σκασιαρχείο».

Η εισήγηση έκανε εκτεταμένη αναφορά στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο σχολείο, και ειδικά του κινηματογράφου, όπως πρότεινε που ο πρωτοπόρος παιδαγωγός Σελεστέν Φρενέ και πως αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σήμερα με τα νέα τεχνικά μέσα.

Lamia09892

Μηχανή προβολής Pathe Baby που χρησιμοποιούσε το κίνημα Φρενέ.

Το σεμινάριο στη Λαμία είχε οργανωθεί από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής της 30ης Περιφέρειας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της 13ης Περιφέρειας, τους Σχολικούς Συμβούλους Δ. Ε. των 1ης, 2ης, 3ης & 4ηςΠεριφερειών Φθιώτιδας, τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Ηλία Παλιαλέξη, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας (Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και τον «Σύλλογο για την Ιστορία της Εκπαίδευσης και την προώθηση Άτυπων Μορφών Μάθησης «Μιχάλης Παπαμαύρος».

Ο πλήρης τίτλος του Σεμιναρίου ήταν «Πάμε σινεμά… με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και την CameraZizanio. Προτάσεις για την καλλιέργεια του οπτικοακουστικού γραμματισμού σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Εκτός από το Νίκο Θεοδοσίου εισηγητής στο σεμινάριο ήταν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σπύρου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Η ταινία του Δ. Σπύρου «Ο Ψύλλος» προβλήθηκε το ίδιο βράδυ σε ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s