Η εκδήλωση της 1 Απρίλη 2016

DSC00216

Για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες το μεγάλο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα γέμισε από κόσμο στην εναρκτήρια εκδήλωση του δεκαήμερου επιμόρφωσης στην παιδαγωγική Φρενέ που οργάνωσε «Το Σκασιαρχείο» .

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 1 Απριλίου 2016, προβλήθηκε η ταινία «Ο Δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται». Ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό στρογγυλό τραπέζι με διεθνή συμμετοχή και μια πλούσια συζήτηση.

Όσοι δεν βρέθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο  έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από εδώ  ολόκληρη την εκδήλωση. Για να είναι πιο εύκολη η παρακολούθηση, η εκδήλωση έχει μοιραστεί σε τρία βίντεο.

Στο πρώτο (διάρκεια 41 λεπτά) έχουμε τις παρεμβάσεις των Μιχάλη Παπαδόπουλου (που είναι ανώτερος σχολικός ψυχολόγος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, καθηγητής, ειδικός στα προγράμματα της συνεργατικής μάθησης με την παιδαγωγική Φρενέ για την πρόληψη κατά της σχολικής αποτυχίας, του λειτουργικού αναλφαβητισμού και της βίας στα σχολεία της Κύπρου) και του Άγγελου Πατσιά (του δασκάλου που εφάρμοσε τις αρχές της ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης και της συνεργατικής μάθησης στο δημόσιο Δημοτικό σχολείο «Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων» του Φουρφουρά). Απάντηση των ομιλητών σε ερωτήσεις.

Στο δεύτερο (διάρκεια 36 λεπτά) έχουμε τις  παρεμβάσεις των υπευθύνων του τομέα εκπαίδευσης του Συνεταιριστικού Ινστιτούτου του Μοντέρνου Σχολείου-Παιδαγωγική Φρενέ της Γαλλίας (ICEM Pédagogie Freinet), Ντενί Μοράν, καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Λωρραίνης, και Ολιβιέ Φρανκόμ, καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πικαρντί Ι. Βερν. Οι ομιλίες είναι στα γαλλικά.

Στο τρίτο (διάρκεια 31 λεπτά) περιλαμβάνεται η συζήτηση.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s