Επιμόρφωση στο Κιάτο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δουλεύοντας με την Παιδαγωγική Freinet για  ένα Σχολείο της Κοινότητας,

Κιάτο 3/4/2017

Η επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς της περιοχής του Κιάτου, κατόπιν πρόσκλησης της Σχολικής Συμβούλου Ζαχαρούλας Καραβά, ήταν μια όμορφη εμπειρία.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με έξι εργαστήρια – από τη Δέσποινα, την Παυλίνα, τον Δαμιανό, τη Φωτεινή, την Κατερίνα και τον Μπάμπη – και την  προβολή του φιλμ «Η μάθηση είναι ιερή» (2014).

Ευχάριστη νότα ήταν η αναφορά στο «Σχολείο του Μελισσίου» (1933), καθώς η σπάνια έκδοση του  βιβλίου με συγγραφέα τον Β.Γ. Παπαγεωργίου που μνημονεύσαμε στην εκδήλωση, έδωσε την ευκαιρία σε μας να συνδέσουμε το σχολείο αυτό με τον Freinet και τους παριστάμενους με τις ζωντανές μνήμες του δικού τους παρελθόντος.

Και ζητήσαμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά και τις μαρτυρίες που αφορούν αυτό το σχολείο και να προχωρήσει το «Σκασιαρχείο» σε μια ειδική έκδοση.Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και στον Γιώργο Κατσαμάκη από την Ακαδημία Αθηνών για την επισήμανση αυτού του σπάνιου βιβλίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η επιμορφωτική ομάδα θα συνεχίσει το παιδαγωγικό ταξίδι της το επόμενο διάστημα στον Πειραιά. Η ανταπόκριση που βρίσκουμε μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το πειραματικό ψηλαφισμό μας για το σχολείο της κοινότητας, την συνεργατική τάξη, τον μαθητικό συνεταιρισμό, τη βιβλιοθήκη, το τυπογραφείο, την αυλή και την υπαίθρια διδασκαλία. Κι όχι μόνο. [Μπ.Μπ.]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s