«Σκασιαρχείο» – Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. του σωματείου «Το Σκασιαρχείο» καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη
Γενική Συνέλευση με σκοπό να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή
νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή).  Η Γενική
Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από ώρα 11.00΄
έως 16.00΄, στον Κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ, Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ
Βικτώρια).

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δ.Σ. του «Σκασιαρχείου» στη συνέχεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. του Σκασιαρχείου

Το Δ.Σ. του Σωματείου συνεδρίασε την Τετάρτη 28 Ιουνίου, ώρα 7.00΄- 9.00΄ μ.μ. στο 76ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Παρίσταντο οι Μπάμπης Μπαλτάς, Χάρης Παπαδόπουλος, Εύη Γάτου και Δαμιανός Βογανάτσης, ενώ απουσίαζε η Γαία Λάσκου. Στη συνεδρίαση παρίσταντο επίσης, απλώς με δικαίωμα λόγου, δύο αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. και δύο μέλη της ελεγκτικής επιτροπής. Με πρωτοβουλία του Προέδρου Μπάμπη Μπαλτά είχε κληθεί η δικηγόρος του Σωματείου, Αλίνα Σωτηροπούλου, για να απαντήσει σε ενδεχόμενες απορίες.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν «Η κρίση στο Σκασιαρχείο και το ξεπέρασμά της».

Το Δ.Σ. αποφάσισε να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου με σκοπό να διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή). Η διαφωνία του μειοψηφούντος μέλους αφορούσε την εκτίμηση της χρονικής στιγμής κατά την οποία θα έπρεπε να λάβει χώρα η ανακοίνωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και καθόλου την ουσία των όσων ακολουθούν, επί των οποίων υπήρξε καθολική συμφωνία. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από ώρα 11.00΄ έως 16.00΄, στον Κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ, Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια).

Το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση αυτή για να δοθεί η ευκαιρία ενός καινούριου ξεκινήματος με:

–              Εφαρμογή της δημοκρατικής λογικής του  θεσμού των Συμβουλίων Φρενέ στις διαδικασίες και τη λειτουργία του Σωματείου σε όλα τα επίπεδα

–              Διασαφήνιση και επιβεβαίωση στη Γενική Συνέλευση της φιλοσοφίας και των θέσεων της Χάρτας του Κινήματος του Μοντέρνου Σχολείου και του Σκασιαρχείου και της αποτύπωσή τους στο Καταστατικό του Σωματείου.

–              Οργάνωση των ποικίλων ομάδων εργασίας που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις του συνόλου των δραστηριοτήτων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η οργάνωση αυτή προϋποθέτει τον σαφή καταμερισμό υπευθυνοτήτων και ρόλων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων που προσφέρουν έργο στις πολλαπλές δράσεις του κινήματος.

Ο καταμερισμός και η καλύτερη οργάνωση ελπίζουμε ότι θα συμβάλουν ουσιαστικά αφενός στην καλύτερη δυνατή υλοποίηση του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών και αφετέρου στην ελαχιστοποίηση τριβών και εντάσεων, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα συντροφικότητας, αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού, όπως αρμόζει στα μέλη ενός κινήματος που απεργάζεται την αλλαγή του εκπαιδευτικού τοπίου.

–              Επίλυση των προβλημάτων επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των μελών/φίλων/ενδιαφερομένων στο Σκασιαρχείο, το Δίκτυο, την Πιλοτική επιμόρφωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη διαφάνειας και συλλογικότητας στη λήψη των αποφάσεων και για τη βέλτιστη υλοποίηση των δράσεων.

Το Δ.Σ. αναγνωρίζει πως η ευθύνη για την υπέρβαση των όποιων δυσκολιών είναι συλλογική, εκφράζει τη βαθιά πεποίθησή του ότι κανείς/καμία δεν περισσεύει και η συμμετοχή όλων συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων μας, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για λειτουργία με όρους διαφάνειας και συλλογικότητας και εκφράζει τη θέλησή του να συμβάλει με κάθε τρόπο στη σταθεροποίηση των μέχρι σήμερα σημαντικών επιτευγμάτων του κινήματος Φρενέ/Θεσμικής Παιδαγωγικής στην Ελλάδα και στην ανοδική πορεία του, πατώντας με σιγουριά στο παρελθόν και προχωρώντας με εμπιστοσύνη στο μέλλον.

Το Δ.Σ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s