Δίνουμε το ραντεβού για το ξεκίνημα με μια μικρή καθυστέρηση, λόγω φορτωμένου προγράμματος της ομάδας του Σκασιαρχείου, την Τετάρτη 20/9/2023 στις 19:30 στον ακόλουθο σύνδεσμο.
https://meet.jit.si/freinet-athens
(Η σύνδεση γίνεται χωρίς υποδοχή κάποιου host και μπαίνουμε άμεσα στο «δωμάτιο» του συνδέσμου)

Αγαπητά μέλη του Δικτύου Μελών σε Απόσταση,

Καλή σχολική χρονιά με έμπνευση και δημιουργικότητα!!

Θα συναντηθούμε να μιλήσουμε για το ξεκίνημα της χρονιάς σε μια τάξη Φρενέ και τις ανάγκες που έχουμε ως μέλη για τις επόμενες συναντήσεις μας, όπως πάντα με τη βοήθεια περισσότερο έμπειρων μελών και σύμφωνα με τις αποφάσεις του μίνι συμβουλίου της τελευταίας συνάντησης. Γι’ αυτό και θα έχουμε τη δυνατότητα να αφιερώσουμε μερικά λεπτά περισσότερο για το «Τι Νέα;» και το μίνι συμβούλιο αυτή τη φορά, συγκριτικά με το ψηφισμένο/συνηθισμένο πρόγραμμα. Άλλωστε έχουν μεσολαβήσει οι καλοκαιρινοί μήνες και θα έχουμε τόσα να μοιραστούμε!

Οι συναντήσεις για τα μέλη από απόσταση, όπως και κάθε Δικτύου, είναι ανοιχτές σε όσες/όσους/όσα θέλουν να γνωρίσουν την παιδαγωγική Φρενέ!!

Καλή αρχή στα σχολεία μας και καλή αντάμωση!!

Το Σκασιαρχείο προωθεί τη συγκρότηση τοπικών Δικτύων Φρενέ που συσπειρώνουν εκπαιδευτικούς και συνεργατικά σχολεία, σε πολλά μέρη της χώρας. Τα Δίκτυα αυτά αποτελούν τόπο συνάντησης των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται για την παιδαγωγική Φρενέ και προσφέρουν τη δυνατότητα ανταλλαγής προβληματισμού, εμπειρίας, γνώσεων, καλών πρακτικών και μεθόδων εργασίας. Κυρίως όμως προσφέρουν στους/στις εκπαιδευτικούς την επικοινωνία και την αίσθηση μετοχής σε μια ευρύτερη κοινότητα ατόμων που μοιράζεται το όραμα ενός άλλου σχολείου και μιας άλλης κοινωνίας. Τέτοια Δίκτυα έχουν δημιουργηθεί σε κάποιες από τις πόλεις όπου πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια στην παιδαγωγική Φρενέ: Αθήνα, Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Πύργος / Αμαλιάδα, Ζάκυνθος, Βόλος, Λαμία, Καλαμάτα, Ρόδος, Μυτιλήνη.

Οι συναντήσεις του Δικτύου Φρενέ της Αθήνας πραγματοποιούνται συνήθως κάθε 1ο Σάββατο του μήνα, θα ανακοινωθούν σύντομα σχετικές ημερομηνίες.
📩 diktyofreinetgr@gmail.com
👍 https://www.facebook.com/diktyofreinetathens

Αν δεν είστε στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μέλη μας σε Δίκτυα Φρενέ σε 11 πόλεις της Ελλάδας, τα οποία συνεργάζονται με το Σκασιαρχείο. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές και σε μη μέλη, επικοινωνήστε απευθείας για να γνωριστείτε από κοντά.
📌skasiarxeio.wordpress.com/diktya-sxoleiwn-freinet

Αν πάλι δεν υπάρχει Δίκτυο στην πόλη σας υπάρχει ένα εξ αποστάσεως Δίκτυο Φρενέ, που συναντιέται περιστασιακά κατόπιν σχετικής  ανακοίνωσης. Στείλτε email αν ενδιαφέρεστε να σας ενημερώνουμε σχετικά: 📩 diktyofreinetgr@gmail.com

Επικοινωνία με την Ομάδα μας
ή
αν θέλετε να εγγραφείτε στη λίστα της αλληλογραφίας μας
γράψτε μας στη διεύθυνση:


📩 skasiarxeio2014@gmail.com
☎️ Skasiarxeio Viber channel
📷 Instagram: Skasiarxeio.GR.FreinetMovement
🎬 youtube.com/c/ΠαιδαγωγικήΟμάδαΣκασιαρχείο
🗯 Δίκτυα συνεργατικών σχολείων με την παιδαγωγική Freinet | skasiarxeio.wordpress.com/diktya-sxoleiwn-freinet/
💡Πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής παιδαγωγικής Freinet | pilotikofreinet.weebly.com
✂️ Τεχνικές Freinet | efarmogesfreinet.weebly.com
📖 📚 Μικρά βιβλία | mikra-vivlia.weebly.com

📖 📚Mπορείτε να προμηθευτείτε
έναντι μιας μικρής οικονομικής ενίσχυσης στο Σκασιαρχείο
κάποιο από το βιβλία μας.📖 📚
skasiarxeio.wordpress.com/book-text-library/skasiarxeio-print-book-editions
Γίνετε κι εσείς μέλος του Σκασιαρχείου: bit.ly/2Q8ILRm