ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Η διεκδίκηση της ανθρωπιάς και του ορθολογισμού και η κρατική καταστολή

👉fb event: https://fb.me/e/4VOJZRghC
📷 instagram post: instagram.com/p/C4VJa1diyXI

Η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο» και το BDS Greece οργανώνουν στον «Ασπάλαθο», Χαριλάου Τρικούπη 129, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, ώρα 6.00-8.30 μ.μ., μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Ισραηλινή καταστολή των Παλαιστινίων αλλά και των αντι-Σιωνιστών Ισραηλινών που δημόσια υπερασπίζονται τον Παλαιστινιακό λαό και αγωνίζονται για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και την λευτεριά της Παλαιστίνης.

🔴Μια τέτοια περίπτωση είναι ο δημοκράτης Ισραηλινός Καθηγητής Λυκείου Μέιρ Μπαρουχίν, ο οποίος απολύθηκε, κρατήθηκε στην απομόνωση και διώκεται. Η έφεσή του θα κριθεί οριστικά την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Σύμφωνα με τον ίδιο:

🗯«Οι μαθητές Λυκείου, εδώ στο Ισραήλ, ακούνε μόνο μία φωνή από τότε που γεννιούνται. Ακούν μόνο την εθνική σιωνιστική φωνή. Ποτέ δεν ακούν τη φωνή των Παλαιστινίων. Δεν πηγαίνουν στο σχολείο με Παλαιστίνιους μαθητές, δεν παίζουν ποδόσφαιρο μαζί τους το απόγευμα, δεν προετοιμάζονται για εξετάσεις μαζί, τίποτα. Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω στην τάξη μου είναι να καθιερώσω έναν διάλογο με τους μαθητές μου, έναν δημοκρατικό διάλογο. Και για μένα ένας δημοκρατικός διάλογος είναι ένας διάλογος με επιχειρήματα. Όταν όλοι μιλούν με την ίδια φωνή και σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείς να έχεις δημοκρατικό διάλογο. Έτσι, όταν πρόκειται για τις σχέσεις Εβραίων και Παλαιστινίων, αναλαμβάνω να αναδείξω την παλαιστινιακή φωνή.»

🟢Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Χάρης Παπαδόπουλος, δάσκαλος, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο».

🎬Η κινηματογραφίστρια Αλεξία Τσούνη θα μας παρουσιάσει τη συνέντευξη που του πήρε πρόσφατα στην Ιερουσαλήμ (υποτιτλισμένη στα ελληνικά), και θα συνομιλήσουμε ζωντανά μέσω zoom με τον ίδιο.

🇵🇸 ✊Στη συνέχεια θα μας μιλήσει ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας Μωχάμετ Ελ Σαϊέντ για τη μακροχρόνια κατοχή της Παλαιστίνης και την καταστολή των Παλαιστινίων από το Ισραηλινό απαρτχάιντ, καθώς και την σημερινή γενοκτονία στη Γάζα και εθνοκάθαρση στη Δυτική Όχθη.

Η Αλεξία Τσούνη θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες της από τα πρόσφατα ταξίδια της σε Ισραήλ – Παλαιστίνη, και θα προβάλει αποσπάσματα από το κινηματογραφικό της υλικό. Θα μας μιλήσει για το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (International Solidarity Movement) στη Δυτική Όχθη, το δίκτυο Mesarvot (Αρνούμαστε) για τους Ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να στρατευθούν και να πολεμήσουν εναντίον των Παλαιστινίων, καθώς και άλλες ομάδες κατά της κατοχής όπως η Free Jerusalem.

🇵🇸 ✊Εκπρόσωπος του κινήματος BDS Greece (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση Επενδύσεων, Κυρώσεις) θα μας μιλήσει για την σημασία αυτής της μορφής μη βίαιης πίεσης στο Ισραήλ που ξεκίνησε το 2005 από Παλαιστινιακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης θα μας ενημερώσει για βασικές αρχές την στρατηγική του στοχευμένου Μποϊκοτάζ που ακολουθεί το διεθνές κίνημα BDS, όπως και για κάποιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και υποστηρίζουν το Ισραήλ ακόμα και τώρα, εν μέσω γενοκτονίας.

Επικοινωνία με την Ομάδα μας
ή
αν θέλετε να εγγραφείτε στη λίστα της αλληλογραφίας μας
γράψτε μας στη διεύθυνση:


📩 skasiarxeio2014@gmail.com
☎️ Skasiarxeio Viber channel
📷 Instagram: Skasiarxeio.GR.FreinetMovement
🎬 youtube.com/c/ΠαιδαγωγικήΟμάδαΣκασιαρχείο
🗯 Δίκτυα συνεργατικών σχολείων με την παιδαγωγική Freinet | skasiarxeio.wordpress.com/diktya-sxoleiwn-freinet/
💡Πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής παιδαγωγικής Freinet | pilotikofreinet.weebly.com
✂️ Τεχνικές Freinet | efarmogesfreinet.weebly.com
📖 📚 Μικρά βιβλία | mikra-vivlia.weebly.com

📖 📚Mπορείτε να προμηθευτείτε
έναντι μιας μικρής οικονομικής ενίσχυσης στο Σκασιαρχείο
κάποιο από το βιβλία μας.📖 📚
skasiarxeio.wordpress.com/book-text-library/skasiarxeio-print-book-editions
Γίνετε κι εσείς μέλος του Σκασιαρχείου: bit.ly/2Q8ILRm

#FreePalestine #FreePalestine_Now #stophumanrightsviolation #GazaGenocide #Gaza_Under_Attack #ceasefire #CeaseFireNow #StopGenocide #stopisraeliapartheid #palestinelivesmatter #BDS
#Freinet #Κόρτσακ #Korczak
#ΣελεστένΦρενέ #CélestinFreinet #ΓιάνουςΚόρτσακ #JanuszKorczak #ΦερνάνΟυρί #FernandOury
#ΖανΟυρί #LaBorde #ΠάουλοΦρέιρε #PauloFreire
#κοινωνικήπαιδαγωγική #κριτικήπαιδαγωγική #θεσμικήπαιδαγωγική #χειραφετικήπαιδαγωγική #απελευθερωτικήπαιδαγωγική
#δικαιώματατουπαιδιού
#τυπογραφείο #ελεύθερακείμενα #σχολικήεφημερίδα #μικράβιβλία #διασχολικήαλληλογραφία #σχολικόςσυναιτερισμός
#πλάναεργασίας #τινέα #συμβούλιοτάξης #συμβούλιοσχολείου #καλλιτεχνικάεργαστήρια #σχολικόςκήπος #κινηματογράφος #θέατρο #ραδιόφωνο #μαθητικόραδιόφωνο
#σχολικόραδιόφωνο #ιντερνετικόραδιόφωνο #κήπος #κινηματογράφος #καραγκιόζης